Aventura in Antarctica

59.00 lei

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 300 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Aventura in Antarctica

Curaj și rezistență, solidaritate și tărie de caracter

 

Pe 8 august 1914, britanicul Ernest Shackleton și bravul său echipaj de pe nava Endurance au pornit într-o expediție istorică, ultima din Epoca Eroică a Explorării Antarctice (1888–1914): traversarea vastului continent înghețat de la Polul Sud. Povestea acestei expediții este una plină de pericole de neimaginat, aventură, tărie de caracter și, mai presus de toate, rezistență.

Cartea ne spune această poveste adevărată într-un mod aparent simplu, pe un ton sobru, cu mici accente de umor englezesc pe alocuri. Și atunci, de unde vine emoția care răzbate din fiecare pagină?

William Grill, autorul, a avut inspirația să ne vorbească despre expediția lui Shackleton nu numai prin datele ei principale – cine, ce, unde, când – ci mai ales prin micile detalii ale vieții de zi cu zi. Ne prezintă membrii echipajului, fiecare cu numele complet și postul său, însoțite de un desen, vedem pregătirile pentru drum, proviziile, construcția navei. Autorul nu uită de cei 69 de câini care au participat la expediție – are răbdare să-i deseneze pe toți și să le înșire numele. În lungile luni de izolare petrecute pe banchiză, după scufundarea navei, vedem ce fac oamenii, ce mănâncă, ce citesc, cum se distrează, cum sărbătoresc.

Nu sunt supraoameni, pare că vrea să ne convingă autorul, ci oameni obișnuiți puși la încercare în împrejurări extraordinare și care se dovedesc curajoși, buni și solidari. Prin eforturile tuturor, reușesc să se salveze, în ciuda pierderii vasului și a condițiilor dure din nemiloasa zonă polară. Măreția omului poate că vine nu numai din scopurile înalte pe care ni le propunem, ci mai ales din cum ne purtăm unii cu alții. Ernest Shackleton nu a reușit să traverseze Antarctica de la un ocean la altul, dar și-a dus toți oamenii înapoi acasă, teferi. Expediția sa a fost unul dintre ultimele acte colective de umanism și civilizație înainte ca aceste valori să fie strivite de tăvălugul Primului Război Mondial.


Cred că este în natura noastră să explorăm mereu, să ajungem în locuri necunoscute. Singurul eșec adevărat ar fi să nu explorăm deloc.
(Ernest Shackleton)

 

Carte ilustrata, poveste educativa pentru copii despre explorare, Antarctica, Polul Sud

Kate Greenaway Medal (2015)
New York Times Best Illustrated Children’s Book (2014)
Wall Street Journal Best Children’s Book (2014)

 

După ce Roald Amundsen a ajuns primul la Pol pe 14 decembrie 1911, câștigând cursa cuceririi Polului Sud în fața lui Robert Scott (care, după ce a ajuns și el la Pol pe 17 ianuarie 1912, a pierit în mod tragic pe drumul de întoarcere), Ernest Shackleton a realizat că nu mai rămăsese decât o singură mare provocare: „Prima traversare a continentului antarctic, de la o mare la alta, peste Pol, în afară de valoarea sa istorică, va fi o călătorie de mare importanță științifică.“

Carte ilustrata, poveste educativa pentru copii despre explorare, Antarctica, Polul Sud


WILLIAM GRILL este un foarte tânăr autor și ilustrator britanic. A făcut studii de artă la Universitatea Falmouth (Anglia) și a lucrat la început ca ilustrator în presă. Preferă subiectele educative, de non-ficțiune, și îi place mult să deseneze cu creioane colorate. „Aventură în Antarctica“ (Shackleton’s Journey) este prima sa carte pentru copii și a fost foarte bine primită de public încă de la început (la doar 24 de ani, William Grill este cel mai tânăr câștigător al Kate Greenaway Medal din ultimii 50 de ani). În 2016, a fost răsplătit și cu Marele Premiu de la Bologna pentru non-ficțiune.

Informații suplimentare

Autori

William Grill

Editura

Cartea Copiilor

Tip carte

Coperta cartonata, Pagina din hartie

Varsta

, ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Aventura in Antarctica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *