Copilul meu nu are rabdare sa ii citesc povesti

Copilul meu nu are rabdare sa ii citesc povesti

 

Aud, destul de des, părinti care spun:”Incerc să îi citesc copilului meu de 1 an și 5 luni, de mai bine de o jumătate de an, dar nu reusesc să îi captez atentia, nu este deloc interesat, îmi ia cartea și o îndepărtează. Îi place să răsfoiască cărti, reviste, pentru câteva minute și cam atât. Puteți să-mi oferiți câteva sfaturi pe aceasta temă? Îmi doresc să îi pot citi povești înainte de culcare.”

Analizând dorinta părintelui îmi dau seama, că de fapt cel care nu are răbdare este chiar părintele. Copilul are ritmul lui și întotdeauna are nevoie de timp ca să accepte această rutină, a cititului.

Toti bebelușii și copiii mici iubesc cărtile! Văd acest lucru de mai bine de 6 ani si pot să vă spun că singura piedică, în a interacționa cu cărtile, suntem, de cele mai multe ori, noi părinții. O să enumăr câteva din aceste piedici: ”o mănîncă”, ”o rupe”, ”e prea mic, nu înțelege”, ”mie nu-mi plac ilustrațiile”, ”să mai crească”, ”are doar 2 luni”, ”acum îi luăm jucării”, etc.

În vremea copilăriei noastre erau mai puține carti pentru copii și nu erau așa de frumos ilustrate și poate că suntem puțini cei cărora părinții le-au citit povești în fiecare seară. Ce vreau să subliniez este că, asa cum ne gândim să cumpărăm hăinuțe, jucării, pătut, etc., la fel ar trebui să ne gândim să cumparam carti pentru bebelusul nostru.

O rutină a cititului începe din primele luni de viață sau chiar din perioada de sarcină. Un bebelus, de 1 an, care nu este obișnuit cu cartea obiect, adică nu are in cutia lui cu jucării cel puțin 3 carti ilustrate cu imagini reale cu care să se joace cum vrea el, la fel cum face cu orice jucărie, va accepta mai greu o rutina a cititului. La 3 luni un bebelus poate sa apuce o carte din material textil, o carte pentru baie, sau carte din carton cu colturi rotunjite și de dimensiuni reduse. La 6-7 luni este capabil sa dea singur pagina, să răsfoiasca o carte de dimensiuni mici. Până atunci cititi-i povesti scurte din carti in care ilustratiile sunt simple, cu cat mai putine detalii.

Ce trebuie să faceti că să reușiți din prima încercare:

  • începeți, cel târziu, în primele 2 luni de viață
  • până la 6 luni obisnuiți-l cu cartea obiect, cartea jucarie
  • creati rutina cititului seara la culcare
  • etapele prin care trece un bebelus până invață să îndrăgească cartile: o mănâncă, o rupe și apoi o iubeste
  • perseverati
  • aveti răbdare
  • fiți convinsi că toți copiii iubesc cartile

”Instrumentul care face posibilă comunicarea reciprocă este limbajul, un mijloc de a gândi în comun.”(M.Montessori)

Cartile dezvoltă limbajul, imaginatia si creativitatea! Aduc părinții lângă copii si copiii in bratele părinților!

 

Baietelul cu aripa de fluture – o poveste aparte

Baietelul cu aripa de fluture – o poveste aparte

O poveste aparte, a treia carte pentru copii scrisa de Ioana Chicet-Macoveiciuc(Printesa Urbana) in care personajul principal este David, un copil special.

Asteptam cu nerabadare sa o citim! Pana atunci va las sa cititi cuvintele autoarei despre aceasta noua carte.

” E o poveste pe care am spus-o de multe ori unui copil minunat, unui pui luptător, o poveste pe care am inventat-o pentru că și eu și el aveam nevoie de vindecare. Și încă mai avem. O poveste pe care am rostit-o plângând în întuneric de sute de ori. Apoi am scris-o pe o foaie, acum doi ani. Lavinia Trifan, ilustratoarea noastră minune, mi-a dat curaj. Mi-a spus: Ioana, e o poveste atât de frumoasă! Hai s-o facem carte! Mulți pui luptători și părinții lor au nevoie de ea!

Și așa s-a născut aceasta carte: Băiețelul cu aripă de fluture.

 

Este povestea lui David, care s-a născut diferit: el are o aripă de fluture în loc de mână. Părinții lui încearcă să-l vindece, dar el e fericit așa cum e. Nu poate să aplaude sau să se cațere, dar poate să zboare uneori, poate să zâmbească atunci când alți copii râd de el, iar asta chiar e o super-putere!

Cartea asta e despre toți oamenii speciali. Iar oameni speciali suntem cu toții, într-un fel sau în mai multe feluri. Uite, de exemplu unii oameni sunt timizi. Alții râd prea tare. Unii se tem de păianjeni, iar alții au părul prea blond. Cu toții avem ciudățeniile noastre. Ce ne face la fel este că toți avem nevoie să fim iubiți nu în ciuda ciudățeniei noastre, ci fix pentru ea.

E greu pentru familia unui om special să trăiască liniștită, pentru că oamenii arată cu degetul, râd, judecă. Iar asta doare. Știu, pentru că am simțit-o pe pielea mea.

Speranța mea e că această carte va aduce o perspectivă nouă asupra celor diferiți, și copiilor, dar și părinților. E o poveste duioasă, optimistă, frumoasă, cu final fericit, cu mesaj și încredere.

Așa cum fac de fiecare dată, am cerut unui psihoterapeut care lucrează mult cu copii diferiți să citească textul, să vadă ilustrațiile și să-mi spună ce simte despre ele. Luiza Vasilescu și-a rupt din timpul ei pentru a analiza cartea și mi-a spus că am reușit o metaforă simplă și frumoasă a nevoii noastre de iubire, a încrederii în sine și a succesului.

Știți, când unul dintre noi e mult diferit, asta e o șansă extraordinară pentru toți de a crește, de a înțelege, de a descoperi iubirea în forma ei cea mai limpede.

 

Vă las cu câteva ilustrații din carte și vă rog să-mi spuneți cum vi se par tema, băiețelul, desenele.”

Cartea este disponibila pentru precomanda. Toate comenzile vor fi livrate incepand cu 14 aprilie.

 

 

3 povesti motivationale despre iubirea neconditionata

Dragostea necondiționată e prima lecție pe care o învață orice proaspăt părinte.

Viața de părinte nu e una ușoară, dar există momente care ne împlinesc mai mult decât tot ceea ce am trăit până atunci. Momentele de dragoste pură, împărtășită cu cei cărora le-am dat viață.

 

 

 

Te iubesc zi si noapte” – acest mesaj de iubire neconditionatâ însoțește un ursuleț și un iepuraș de-a lungul unei zile.

”Te iubesc cînd ești puternic, te iubesc cînd ești slab. Cu tine alături, lumea e un loc drag.”

 

 

 

Dintr-o dată, nu mai e doar un clișeu auzit de atâtea ori, e o certitudine care te va însoți o viață întreagă, o poveste pe care ți-o dorești fără de sfârșit și o teamă permanentă că nu faci ceea ce trebuie. Nu e ușor să gestionezi această dragoste, nu e ușor nici să-i transmiți copilului aceeași siguranță pe care o simți în legătură cu sentimentele tale, dar e baza relației dintre voi, e baza încrederii de sine pe care o va dobândi mai târziu. E cea mai importantă relație din viața lui, dar și din a ta.

 

 

”N-o sa te las sa pleci vreodata” este alegerea perfectă pentru a împartăși cu cineva drag această sărbătoare a iubirii neconditionate și o minunată poveste de citit înainte de culcare. Când iubești pe cineva, îi rămâi alături orice s-ar întâmpla. Și la bine… și la greu…mereu.

”Când ești temător, te tin strâns de mână. Când ești speriat, suntem tot împreună.”

 

 

Aceaste povesti minunate,  sunt o ocazie pentru cei mari să-și reamintească bucuria jocului și a primelor descoperiri. Se spune că părinții își retrăiesc copilăria alături de puii lor, doar că există situații în care suntem prea stresați sau obosiți ca să reacționăm cu umor în fața experimentelor atât de inventive ale celor mici.

 

Fiecare copil vrea sa stie ca părintii lui il vor iubi mereu. Această minunată si înduioșătoare declaratie de dragoste îl asigura  ca iubirea va dâinui ore, zile și mult mai mult…

Cartitica perfecta pe care sa o cititi cu copilul vostru inainte de culcare.

 

”Te voi iubi mai mult decât toate orele de sub soare.”

 

 

Toate cărțile pentru copii sunt o lecție pentru părinți – atunci când ne îndoim de puterea pe care o avem, când suntem epuizați sau nesiguri că facem ceea ce trebuie, când empatia și răbdarea au dat greș.

Aceaste povesti despre dragoste necondiționată sunt un mic reminder și istorioare numai bune de citit înainte de culcare.

Cu siguranță, copiii noștri știu deja că îi iubim, simt și ne răspund la fel, iar aceste carti vor veni doar ca o asigurare în plus că sunt văzuți, înțeleși și iubiți mai presus de orice limită omenească.

Le găsiți și in pachet promoțional cu transport gratuit.

bebelibrarie.ro
te voi iubi zi si noapte

 

5 carti pentru copiii de 5 ani

Cititul înainte de culcare este, cu sigurantă, unul din cele mai plăcute momente petrecute împreună cu puiul nostru. Lectura este un factor esential în formarea abilitătii de a fi empatic, lucru care influentează fundamental construirea unor relatii interumane sănătoase.

Primăvara aceasta haideti ” să cultivăm” o relatie mai bună a copiilor cu poveștile!

După cum bine stiti, în BebeLibrarie, avem carti și povești frumoase, toate bune pentru ora de lectura. Am ales 5 carti, pe care copiii le vor îndrăgii cu sigurantă.

 Miturile Greciei au fascinat dintotdeauna prin frumusețe și forță de comunicare. În ele găsim fapte de vitejie, dar și pilde despre puterea dragostei, despre cinste și onoare, sau care este prețul vanității, trufiei și lăcomiei. Pandora, Atena, Poseidon, Perseu, Orfeu sau Apollo sunt cei care iti vor spune cum a fost creata lumea. Zeii sunt pretutindeni, ascunsi in soare, piatra si mare.(Vârsta recomandată +5ani)

 

Graba lumii moderne, face ca totul să treacă pe lângă noi, inclusiv ceea ce este cu adevarat important!

Mergem la plimbare? Îmi citesti o poveste? Mă ajuti…? “N-am timp!” Recunoasteti răspunsul? Ce se află în spatele acestor cuvinte reci, evazive și aproape nepoliticoase? Poate oboseală, sters, nerăbdare, egoism?

Ursuletul Tim ar vrea să le spuna prietenilor săi că nu se vor mai vedea o vreme-dar acestia, prea ocupati cu treburile lor de zi cu zi, nu au niciun minut, nicio secundă, nicio sutime de secundă pentru el. Ursuletul cel prietenos vrea doar sa-și ia rămas bun…

Când se întoarce, nu se răzbuna pe prietenii care n-au avut nici măcar o clipă pentru el, ci îi invită la o discutie la el acasă, pentru a evita orice neîntelegere. Dacă și-ar fi făcut timp pentru un prieten doar câteva clipe…”Ar trebui să stăm mai mult de vorbă, ca să nu ne mai supărăm vreodată”.

Oare acest gând, scris la sfârsitul povestii, nu se aplică tuturor? (Vârsta recomandată +5ani)

 

 

Te-ai gândit vreodată cum arată lumea misterioasa care se ascunde chiar sub picioarele tale?

Oli este un pui de râmă aiurit, dar curajos, care trece prin tot felul de peripeții pentru a-și urma visul de a vedea lumea.
Aventurile râmei Oli este o poveste despre curaj și ambiție și, nu în ultimul rând, despre puterea miraculoasă a fructelor și legumelor. Numai bună de citit acum la început de primăvară dacă tot ne dă bătai de cap “domnul Mucus”.(Vârsta recomandată +5ani)

 

 

 

 

Micul print pentru copii – Prietenia” este o poveste aparte despre prietenie, textul e prescurtat pe înţelesul celor mai mici şi firul narativ curge armonios, ca o poveste frumoasă de noapte bună.

Copiii pot pătrunde acum mesajele importante ale cărţii. Cu sau fără ajutorul nostru. Vor afla că prietenia se clădeşte cu răbdare, încetul cu încetul.(Vârsta recomandată +5ani)

 

 

 

 

De ce plangem?” este o carte apărută de curând si readuce plânsul în normaliate, în firesc așa cum ar trebui să fie.

“Chiar dacă nu mai ești bebeluș tot mai ai nevoie să plângi uneori. Asta nu te face nici plângăcios, nici bebeluș!

Toți oamenii au nevoie de plâns din când în când. Doar că adulților li se întâmplă mai rar decât copiilor și preferă să nu fie văzuți. Însă plânsul le face și lor bine. S-ar putea mai degrabă să îi vezi plângând de bucurie…”.(Vârsta recomandată +4 ani)

 

Toți avem nevoie de povesti pentru a crește, pentru a ne conecta, pentru a depășii situatiile dificile si pentru a găsi sensul vieții. Această relatie, invizibilă, dintre copii si povesti este o relatie de prietenie cu impact de lungă durată, așa că primăvara aceasta haideti ” să cultivăm” o relatie mai bună a copiilor cu poveștile!

Nu vreau sa vad pe nimeni azi

Cu toții avem zile proaste. Zile în care lucrurile se complică excesiv sau nu ne iese nimic cum trebuie, ceasul parcă sună prea repede dimineața și concentrarea noastră se pierde în negură. Zile în care nu avem dispoziție pentru discuții sau vizite, în care nici măcar prietenii nu ne pot înveseli cu o vorbă bună. Pentru noi, adulții, e ceva obișnuit, însă și copiii pot avea astfel de zile în care nimic nu le e pe plac. Tocmai de aceea mi s-a părut atât de instructivă această carte – o lecție despre empatie și sprijin atunci când ai cea mai mare nevoie.

 

Iepurașul își începe dimineața morocănos din cauza ceasului deșteptător. Dându-se jos din pat, se lovește într-un scaun și își sparge paharul preferat.

 

Ariciul apare la ușa lui într-un moment total nepotrivit și cei doi pleacă să culeagă afine, pentru tortul aniversar al veveriței Ronți. Însă coșul cu afine al iepurașului este răsturnat și apoi călcat în picioare, tocmai când lucrurile păreau să meargă mai bine.

 

Ajungând acasă, își găsește prietenii în fața ușii. Le strigă cu furie că vrea să fie lăsat în pace și intră în casă, mai supărat ca niciodată. Dar prietenia nu ține cont de mutrițe îmbufnate, iar iepurașul va descoperi o surpriză minunată din partea celor pe care i-a alungat pe nedrept…


Prietenia este o temă des întâlnită în cărțile pentru copii, tocmai pentru că îi modelează frumos și le predă lecții importante. Prietenia nu ține cont de zile proaste sau zile în care lucrurile par să stea pe loc. Un prieten adevărat va rămâne chiar dacă atitudinea noastră nu e una potrivită.

 

E greu să explici unui copil aceste lucruri, altfel decât prin intermediul poveștilor. Uneori e necesar să treacă prin anumite experiențe ca să învețe ceva nou, experiențe bazate pe relațiile cu cei din jurul său. Va face legăturile dintre situația reală și cea din poveste cu mare ușurință când va veni momentul. Altfel , cred că cel mai bine se învață greșind, experimentând, riscând. Nu e ușor pentru un părinte să aplice acest model pe propriul copil, să îl lase liber în lume și să-l urmărească din umbră. Dar e metoda cea mai bună prin care învață să se prețuiască atât pe el, cât și pe ceilalți.

Din aceeasi colectie.

Povesti frumoase despre prietenie gasiti si aici.

Tati si cutia cu pupici

Tati si cutia cu pupici” o noua poveste despre tatici.

Cu toții știm că mamele joacă rolul principal în viața celor mici și nu le e teamă să preia controlul în situații tensionate. Tații se simt de la început puțin depășiți de situație și oarecum stingheri în noul statut de părinte și adult responsabil. Inspirat de această stângăcie evidentă a părții masculine, Pascal Bruckner a scris o poveste emoționantă despre un tată care se străduiește din răsputeri să se apropie de fiica lui, greșind tot mai mult și căutând soluții care mai de care mai ciudate…

Noul tătic e depășit de situație. Orice ar face, nu ajunge decât să complice lucrurile, astfel că soția lui îl numește elefant pe patine când vine vorba despre îngrijirea celei mici. În căutare de soluții pentru a deveni un tată bun, ajunge stresat și obosit, făcând tot felul de gafe la locul de muncă. Fetița lui se îmbolnăvește și singurul tratament pare să fie o cutie cu pupici. Deși prețul e enorm, fiica lui merită orice. Odată cu noua achiziție, fetița pare mai fericită ca oricând, mereu dornică de joacă și roșie în obraji. Însă neîndemânaticul tată o sparge în mii de bucăți și problemele încep din nou…

Morala acestei povești este că nimic nu înlocuiește dragostea unui părinte. Un copil are nevoie de dragoste din ambele părți, sprijin și sfaturi bune în diferite situații. Oricât de greu ar părea la început, iubirea nemărginită o simți din primul moment, nu trebuie să-i înveți limbajul.

Responsabilitatea enormă care apasă umerii fiecărui părinte se naște tocmai din această dragoste, din dorința de a lua cea mai bună decizie, de nu face nici măcar un pas greșit.

Bineînțeles, lucrul acesta este imposibil. Cu toții greșim, dar sperăm că greșelile noastre nu vor avea consecințe grave asupra oamenilor pe care îi iubim până la capăt. Trăim cu speranța zilnică a răsplătirii tuturor eforturilor noastre într-un viitor apropiat și facem ceea ce putem și când putem. Meseria de părinte nu e ușoară, oricât de clișeic ar suna. Nimeni nu ne învață să fim responsabili pentru altă ființă în afară de noi înșine.

Nimeni nu ne spune cât de mult putem iubi. Chiar dacă ar face-o, nu l-am crede până când nu am simți-o pe propria piele.

Alte povesti cu, despre si pentru tatici:

colectia-micii-filozofi-spune-mi-mami-eu-de-ce-exist       100-de-activitati-cu-tata    tati-te-iubesc-bebelibrarie

eric carle

11 Carti de Craciun

11 Carti de Craciun – aparitii noi la Gaudeamus 2016.

 

Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, pentru mici și mari deopotrivă. Vin zilele în care căutăm înfrigurați cadoul perfect, intuind bucuria pe care o va stârni în seara de Crăciun. Visăm la momentele în care ne vom reîncărca cu bucurie, alături de cei pe care-i iubim, stând în fața focului și privind fulgii jucăuși. În așteptarea Moșului, cei mici țopăie de nerăbdare la ideea cadourilor mult dorite așezate sub brad.

Nu există cadouri perfecte, ci daruri care se transformă în zâmbete și recunoștință. Orice jucării și-ar dori cel mic, e întotdeauna loc și pentru o carte. Nu poți da greș cu o carte, mai ales că o poți savura alături de o ciocolată caldă, sfidând frigul de afară.

Pentru vârsta 0-3 ani sunt potrivite cărți cartonate integral, povești scurte, ușor de descifrat, care să exprime adevărata semnificație a sărbătorii : bucuria de a dărui.

1.Alice asteaptă Craciunul – o scurtă povestire pentru copiii care trăiesc această sărbătoare pentru prima dată.
2. Așteptând Crăciunul – o carte-jucărie, cu 5 puzzle pe care cei mici le pot construi și reconstrui, în timp ce ascultă povestea.
3. Sania lui Mos Craciun – o scurtă poveste despre călătoria lungă a Moșului, împărțirea darurilor și fericirea colectivă a copiilor din întreaga lume. Cartea face parte din colecția Micii curiosi, la fel ca și Alice așteaptă Crăciunul
4. Ninsoarea din vis. Cărțile lui Eric Carle sunt extrem de apreciate de copii și părinți deopotrivă. Sunt inspirate din natură și îi ajută pe cei mici să descopere lumea în care trăiesc. Ninsoarea din vis este povestea unui Crăciun fără zăpadă, care devine ideal prin exprimarea unei dorințe.

Pentru copiii puțin mai mari (3-7 ani) putem alege dintr-o multitudine de povești dedicate acestei sărbători. Povesti cu ursuleti, îngerași, oameni de zăpadă și alte animale care trăiesc bucuria de a fi împreună și a-l aștepta pe Mos Craciun. În funcție de preferințele fiecărui copil, aceste carti le vor explica semnificația sărbătorii, originile ei și gesturile pe care le putem face în aceste zile pentru cei mai puțin norocoși.

1.Ingerul zapezii – povestea a doi șoricei care găsesc un înger rătăcit în dimineața Crăciunului. Hotărâți să-l ajute, vor învăța o lecție despre bunătate, atât de necesară pentru cei aflați la nevoie.
2. Elmer si Mos Ros de David McKee. Elefantul Elmer este încântat ca un copil de venirea lui Mos Ros, la fel ca în fiecare an. El și toți elefanții. Dar Elmer le pregătește o surpriză în plus, pentru ca magia să nu se risipească prea devreme.
O nouă poveste fascinantă a cărui protagonist e Elmer, un elefant special și preocupat de fericirea celor din jurul său.
3.Ten Christmas Wishes de Claire Freedman. Se spune că dorințele puse înainte de Crăciun se împlinesc întotdeauna. Toate animalele își pun câte o dorință, în dimineața sărbătorii descoperind că adevărata bucurie e aceea de a fi împreună, în preajma bradului sub care așteaptă cadourile.

4. Mos Craciun, nu ma uita! de M. Scharff-Kniemeyer
În Valea Urșilor , toată lumea hibernează, cu excepția lui Berti. Îngrijorat că Moș Crăciun ar putea să uite de el sau să nu poată ajunge la el, se decide să-i dea un semn Moșului…
5. Tu esti Mos Craciun? de  M. Scharff-Kniemeyer
Ursuletul Berti este convins că poate fi Moș Crăciun. Se deghizează și apare la scorbura șoriceilor, îndemnându-i să-și spună dorințele. Însă mama lor iese în pragul ușii și îl informează că nimeni nu-și dorește nimic, deoarece micul ei Șori e bolnav. Singura dorință a tuturor e ca Șori să se facă bine, iar Berti se vede pus în fața unei mari încercări din cauza naivității lui…

6. Unde ești tu, Mos Craciun?  de M. Scharff-Kniemeyer
Ursuletul Berti nu l-a văzut niciodată pe Mos Craciun. Își întreabă mama, însă nici ea nu știe. Însă a auzit că are o barbă lungă și albă și o pelerină roșie. Nu îi ia mult timp lui Berti și se hotărăște să plece în căutarea Moșului, deși toți urșii hibernează.
7. Povești din padurea Craciunului – cuprinde 6 povești despre animalele care trăiesc în pădurea fermecată și care așteaptă cu nerăbdare Crăciunul pentru a fi împreună. Bursucița trece pe acolo și asistă la aventurile prin care vor trece animalele înainte de marea sărbătoare.

Cum cei mici au mereu prioritate, darurile lor trebuie căutate din timp, dibuite pe rafturi și adoptate apoi. Cei mari nu își fac cadouri așa din senin, mai ales când bucuria explozivă vine din partea copiilor. Cartile de colorat pentru adulti au devenit foarte apreciate în ultima vreme, o pauză binemeritată de la activitățile cotidiene. Veți redeveni copii, dornici să stea toată ziua în pijamale, în compania creioanelor colorate. În plus, aceste cărți eliberează stresul și anxietatea acumulate în timpul anului. Asa ca puneti si un set de carioci pe lista Mosului pentru Craciunul in culori si Culorile iernii.

 

Dragostea de carte incepe cu BebeLibrarie.ro! La noi gasiti carti alese! 🙂

Sursa imagine: dreamstime.com

Ursuletul Benny

ursuletul benny

Ursuletul Benny si calatoria in jurul lumii” este una din multele povești despre prietenie și efectele ei magice. Știm deja că cei pe care îi numim prieteni au o mare influență asupra acțiunilor noastre din copilărie și, uneori, chiar și mai târziu. Știm că timpul zboară mai repede alături de cineva a cărui companie o apreciem, iar minutele petrecute împreună sunt întotdeauna prea scurte. Prietenia ne modelează, ne învață să creștem frumos și să învățăm din greșeli. Chiar și cei pe care nu îi putem numi prieteni adevărați ne oferă o lecție de neuitat : să fim atenți în cine avem încredere.
“Ursulețul Benny și călătoria în jurul lumii” surprinde aspectele prieteniei, dar și a fanteziei fără margini pe care o prietenie o poate crea. Înfuriat pe mama lui, care îi refuză plăcerea unui biscuit în plus, Benny iese grăbit din casă, fiind pe cale să se ciocnească de vulpița Roxi.

Ursuletul Benny si calatoria in jurul lumii 2

Îi mărturisește că va pleca într-o călătorie în jurul lumii, iar Roxi nu vrea să îl lase singur. Dornici de aventură, o întâlnesc pe veverița Ronți și împreună trec peste râul învolburat. Crezând că râul a reprezentat cel mai mare pericol, se odihnesc în iarbă,bucuroși. Dar nu pentru mult timp.

Ursuletul-Benny-si ratusa mac 2

Speriați de o insectă bîzîitoare, se ascund într-o tufă, dornici să scape de ea. Fără alt plan în minte, încep să urle din toate puterile, iar insecta pleacă, mai mult plictisită decât speriată. De acum, drumul devine mai greu pe măsură ce urcă pe un munte înalt, plin de zăpadă. A urmat deșertul dogoritor,iar într-un final s-au pomenit în grădină, pe pătură. Mama ursoaică venea cu o tavă plină de bunătăți, iar Benny este dornic să-i împărtășească totul despre călătoria lor.

Ursuletul Benny si calatoria in jurul lumii 4
Călătoria lui Benny este încă o dovadă a puterii și beneficiilor prieteniei. Adevărații prieteni nu te abandonează nici în fața celor mai periculoase aventuri, nici în cele mai tensionate situații. Pentru cei mici va fi o adevărată plăcere să privească ilustrațiile deosebite și să asculte povestea unui ursuleț simpatic. Se vor regăsi în situația lui Benny – refuzul mamei de a-i da încă un biscuite, vor trăi aceleași emoții puternice, căci în copilărie orice refuz pare o tragedie, până când lucrurile se rezolvă miraculos. Efectul terapeutic al poveștii îi va călăuzi pe drumul plin de învățături care li se așterne în față. Cred în puterea poveștilor mai presus de orice alt exemplu sau experiență despre care le-am putea povesti.

Din aceeasi colectie.

Ursuletul-Benny-si Ratusca Mac

Mami, e gata? – Disponibila cu autograf

Mami, e gata? este poate cea mai folosita expresie a copiilor mici. Nerabdare, curiozitate, degustari si mult umor fac din aceasta care o adevarata poveste de aventuri in bucatarie.

CARTEA ESTE DISPONIBILA PENTRU PRECOMANDA. LIVRARE INCEPAND CU 25 NOIEMBRIE.

Ema, pe care o știți din Te iubesc orice-ai face, alături de fratele ei, Eric, gătesc împreună cu mami sau cu tati lucruri simple și sănătoase. Doar că, desigur, ca în orice bucătărie cu copii, se mai întâmplă accidente. Mai cade făină pe jos, dispar fructele pentru plăcintă, pentru că cineva mic le-a gustat în mod repetat, se mai sparge un ou, mai apare o mustață de ciocolată, știți voi.

Mici accidente cu făină, fructe care sunt devorate înainte de a ajunge în plăcintă, cuvinte stâlcite, lecții de viață, multă joacă și iubire, plus 11 rețete simple și sănătoase de pregătit în familie, acesta este cuprinsul acestei cărți.

Pe scurt, o mulțume de hohote de râs împreună pentru un timp de calitate cu mami și tati!

Cartea este avizată de Mihaela Bilic, medic nutriționist: “Acestă carte minunată poate fi un sprijin si o bucurie pentru

orice mamă. Veți găsi în ea rețete delicioase, desene savuroase și povești cu gust, pentru că autoarea este nu numai o mamă dăruită cu har și o bucătăreasă iscusită, dar și o povestitoare desăvârșită.

Primiți-o în casa și la masa voastră, vă va încânta sufletul!

Poftă bună la crescut copii sănătoși și fericiți…”

Despre asta e toată cartea. Despre distracție în bucătărie! Pățanii haioase, discuții cu dragoste, mâncare bună!

Rețetele nu sunt noi, sunt cele pe care le-am tot pus aici pe blog, acum însă au căpătat chip și culoare! Ah, vreau să spun și că Mihaela Bilic a fost foarte drăguță cu mine, și-a găsit timp să citească textul și să-mi dea feedback pe rețete, am vrut neapărat și girul ei, e un profesionist în care am încredere, îi mulțumesc încă o dată pentru citatul de pe coperta 4, pentru timp și amabilitate!”

Ioana Chicet Macoveiciuc este jurnalist și blogger cu experiență pe www.printesaurbana.ro, autor de carte pentru părinți, “O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă”, bestsellerul toamnei 2015.

Alte carti de acelasi autor gasiti aici.

Elmer cel mai iubit elefant

Elmer este cel mai iubit elefant si mie mi-au placut dintotdeauna elefanții. Îi urmăream cu interes prin desene animate, cărți, iar mai târziu, în documentare despre viața lor. Mi se păreau aproape mitici: uriași, dar totuși blânzi, impuneau respect indiferent de tărâmul pe care călcau. Această fascinație nu s-a diminuat nici acum, deși au trecut ceva ani. Încă îmi face plăcere să-i admir, să citesc despre ei și să mă suprindă ferocitatea oamenilor care îi vânează pentru prețiosul lor fildeș.

elefantul elmer bebelibrarie    elmer-in-zapada elmer-si-mos-roselmer-si-super-el
Seria lui David McKee despre Elmer, elefantul multicolor, spune povestea unei ființe speciale, care iese în evidență de fiecare dată prin culorile și curajul lui. În “Elmer și Monstrul“, aflăm că aparențele înșală în 99% dintre cazuri și că ceea ce vedem cu ochii, putem judeca doar cu inima.

elmer-si-monstrul-1
Plimbându-se prin junglă ca în fiecare dimineață, Elmer aude un zgomot îngrijorător. Animalele treceau în fugă pe lângă el, nu înainte să îl avertizeze asupra monstrului. Dar Elmer nu pare prea impresionat și pornește, curajos, mai departe. Trece pe lângă maimuțe, crocodili, tigri și lei înfricoșați. Pe măsură ce înaintează prin junglă, curiozitatea lui este tot mai mare. Cine poate fi acest monstru care rage din toate puterile? Cum arată? De unde a venit?

elmer-si-monstrul-2

Întrebările zburdă în mintea lui cu o viteză fulminantă. Ajuns destul de aproape de sursa zgomotului, înaintează cu precauție, pregătit să fugă dacă e nevoie. Spre surprinderea lui, autorul răgetelor era o creatură albastră, cu blană, mică și înfricoșată de fuga animalelor. Elmer îi promite că va avea grijă de el și se oferă să îl conducă acasă.

elmer-si-monstrul-3

Celelalte animale rămân siderate în fața creaturii albastre care îi întrece chiar și pe cei mai fioroși lei. Naivitatea lor devine motiv de amuzament, pe măsură ce i se alătură lui Elmer pe drumul spre casă al micului monstru.
Morala? Nu tot ce zboară se mănâncă. În ciuda aparențelor, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Până și cea mai fioroasă creatură are o latură blândă, la fel cum binele uneori se poate împleti cu răul. Unele situații nu le putem limpezi decât prin glasul inimii, nicidecum cu cel al rațiunii.

elmer-si-monstrul-4

Ar trebui să ne învățăm copiii să nu traseze limite clare, să nu vadă lumea doar în alb și negru, ci să distingă nenumăratele nuanțe de gri care îndulcesc fiecare situație. E un lucru greu de realizat și devine tot mai greu o dată cu vârsta adultă. Înainte să transăm și să împărțim pe categorii, trebuie să privim cu atenție, la fel cum eram sfătuiți în copilărie să gândim de două ori înainte să vorbim.

Elmer este un personaj minunat iar in povestile lui descoperi ca este ca toti copiii: cu personalitate, curajos, optimist, rasfatat, bland, are umor si imaginatie bogata, este respectuos si stie multe lucruri.