Parenting. Cum sa crestem copii inteligenti emotional
Parenting. Cum sa crestem copii inteligenti emotional
39.90 lei 35.00 lei Adaugă în coș
Reduceri!

Parenting. Cum sa crestem copii inteligenti emotional

35.00 lei

-12%

„Trăim vremuri grele atât pentru copii, cât și pentru părinți. În ultimele decenii, natura copilăriei s‑a schimbat complet, făcând mai dificil pentru copii să învețe lecțiile de bază ale sufletului uman și ridicând miza pentru părinții care le transmiteau cu iubire aceste lecții copiilor. Părinții au fost nevoiți să predea cu mai multă inteligență lecțiile emoționale și sociale elementare. În acest ghid practic dedicat unui parenting de calitate, John Gottman vă arată drumul.“ — Daniel Goleman

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Parenting. Cum sa crestem copii inteligenti emotional

Cartea aceasta e un ghid pentru părinții care vor să practice Antrenarea Emoțiilor împreună cu copiii lor. E vorba de un proces în cinci pași, pe care părintele îl poate urma oricând – indiferent că fiul sau fiica lui abia a învățat să vorbească ori se află în pragul adolescenței:

  1. Fii conștient de emoțiile copilului.
  2. Recunoaște emoția ca pe o șansă de apropiere și învățare.
  3. Ascultă empatic și apoi validează sentimentele copilului.
  4. Ajută copilul săși eticheteze verbal emoțiile.
  5. Stabilește limite, în timp ce ajuți copilul săși rezolve problemele.

Fiecare părinte știe cât este de important să-și înzestreze copilul cu abilitățile intelectuale necesare pentru a avea succes în școală și în viață. Dar pentru fericirea copilului, e nevoie de ceva mai mult: el trebuie să afle cum își poate gestiona emoțiile, astfel încât să-și stăpânească și comportamentele. Pentru așa ceva, e nevoie de… antrenament.

Extinsele cercetări longitudinale pe care cunoscutul psiholog și cercetător John Gottman le-a făcut de-a lungul a peste 40 de ani au arătat că – dincolo de pedepse și bătăi, dar și de recompense și răsfăț – această Antrenare a Emoțiilor este o metodă foarte umană (derivată din inteligența inimii, însă verificată științific) prin care îi putem educa frumos pe copii.

Și, așa cum demonstrează Gottman în cartea de față, copiii cu inteligență emoțională au mai multă încredere în sine, sunt mai sănătoși, obțin rezultate mai bune la școală și socializează mai ușor cu cei de vârsta lor – iar toate acestea sunt premisele fericirii.

„Tot mai des sunt întrebat de părinți ce cărți de parenting le recomand să citească – ținând cont de faptul că nu au timp să buchisească fiecare volum care apare pe piață. Ei bine, aceasta este o carte pe care o recomand din toată inima. Și nu contează ce vârstă are copilul. Educația emoțională are puterea de a transforma mintea părinților și puterea de a forma mintea copilului. Astfel, vom readuce siguranța și încrederea în familiile din România.“ — Gáspár György,  psihoterapeut relațional, autor al cărților Copilul invizibil și Revoluția iubirii

„Gottman are mintea unui om de știință și sufletul unui romantic.“ — Newsweek

„Trăim vremuri grele atât pentru copii, cât și pentru părinți. În ultimele decenii, natura copilăriei s‑a schimbat complet, făcând mai dificil pentru copii să învețe lecțiile de bază ale sufletului uman și ridicând miza pentru părinții care le transmiteau cu iubire aceste lecții copiilor. Părinții au fost nevoiți să predea cu mai multă inteligență lecțiile emoționale și sociale elementare. În acest ghid practic dedicat unui parenting de calitate, John Gottman vă arată drumul.“ — Daniel Goleman, autorul cărții Inteligența emoțională.

Informații suplimentare

Autori

Joan DeClaire, John Gottman

Editura

Pagina de Psihologie

Varsta

, , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Parenting. Cum sa crestem copii inteligenti emotional”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *