Cum sa dezvoltam memoria copilului si cum putem sa o potentam

Cum sa dezvoltam memoria copilului si cum putem sa o potentam

A avea o memorie buna inseamna a invata si a-ti aminti cu usurinta. Un copil cu memorie buna invata mai repede. Isi aminteste mai multe detalii si, in general, se bucura de procesul de invatare.

Stim ca memoria copilului se strucureaza, in principal, in primii ani de viata. Parintii sunt principalii responsabili ai acestei structurari. Va asigur ca rolul parintelui in dezvoltarea memoriei copilului este esential. O memorie buna il ajuta pe copil sa aiba o mai mare incredere in sine.

Stim ca mare parte din dezvoltarea memoriei la copil are legatura cu discutiile dintre mama si copil. Cand mamele discuta cu copii lor obisnuiesc sa vorbeasca despre lucrurile care se petrec in prezent. Care tocmai s-au intamplat, care au avut loc in timpul zilei si care s-au petrecut in zilele anterioare. Pentru aceasta, mamele elaboreaza scurte povesti care folosesc atat pentru a capta atentia copilului cat si pentru a organiza evenimentele in mod ordonat.

Inainte de a implini 2 ani copilul va spune povesti scurte despre ce i-a atras atentia, pentru a-si aminti mai bine. Astfel, daca a fost la gradina zoologica, de indata ce va sosi acasa sau inainte de a merge la culcare, copilul va povesti parintilor cum ” ursul saluta cu mana”. Parintii pot consolida aceasta tentinta naturala de a povesti elaborand impreuna cu copiii lor naratiuni despre ceea ce au trait impreuna. Astfel copilul va invata sa-si aminteasca intr-un mod mai clar si organizat.

Cuvintele ne ajuta sa relatam povestioare doar daca avem un vocabular bogat. Copiii mici retin minim 50 de cuvinte noi pe zi. Cel mai bun mod de a imbogatii vocabularul copiilor este lectura. Asa ca nu uitati sa creati o mini biblioteca si o rutina a cititului.

Un copil cu memorie buna este un copil caruia ii place sa invete si sa isi aminteasca, un copil care rezolva probleme intr-un mod mai eficient si care este capabil sa ia cele mai bune decizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X