11 Carti de Craciun

11 Carti de Craciun – aparitii noi la Gaudeamus 2016.

 

Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, pentru mici și mari deopotrivă. Vin zilele în care căutăm înfrigurați cadoul perfect, intuind bucuria pe care o va stârni în seara de Crăciun. Visăm la momentele în care ne vom reîncărca cu bucurie, alături de cei pe care-i iubim, stând în fața focului și privind fulgii jucăuși. În așteptarea Moșului, cei mici țopăie de nerăbdare la ideea cadourilor mult dorite așezate sub brad.

Nu există cadouri perfecte, ci daruri care se transformă în zâmbete și recunoștință. Orice jucării și-ar dori cel mic, e întotdeauna loc și pentru o carte. Nu poți da greș cu o carte, mai ales că o poți savura alături de o ciocolată caldă, sfidând frigul de afară.

Pentru vârsta 0-3 ani sunt potrivite cărți cartonate integral, povești scurte, ușor de descifrat, care să exprime adevărata semnificație a sărbătorii : bucuria de a dărui.

1.Alice asteaptă Craciunul – o scurtă povestire pentru copiii care trăiesc această sărbătoare pentru prima dată.
2. Așteptând Crăciunul – o carte-jucărie, cu 5 puzzle pe care cei mici le pot construi și reconstrui, în timp ce ascultă povestea.
3. Sania lui Mos Craciun – o scurtă poveste despre călătoria lungă a Moșului, împărțirea darurilor și fericirea colectivă a copiilor din întreaga lume. Cartea face parte din colecția Micii curiosi, la fel ca și Alice așteaptă Crăciunul
4. Ninsoarea din vis. Cărțile lui Eric Carle sunt extrem de apreciate de copii și părinți deopotrivă. Sunt inspirate din natură și îi ajută pe cei mici să descopere lumea în care trăiesc. Ninsoarea din vis este povestea unui Crăciun fără zăpadă, care devine ideal prin exprimarea unei dorințe.

Pentru copiii puțin mai mari (3-7 ani) putem alege dintr-o multitudine de povești dedicate acestei sărbători. Povesti cu ursuleti, îngerași, oameni de zăpadă și alte animale care trăiesc bucuria de a fi împreună și a-l aștepta pe Mos Craciun. În funcție de preferințele fiecărui copil, aceste carti le vor explica semnificația sărbătorii, originile ei și gesturile pe care le putem face în aceste zile pentru cei mai puțin norocoși.

1.Ingerul zapezii – povestea a doi șoricei care găsesc un înger rătăcit în dimineața Crăciunului. Hotărâți să-l ajute, vor învăța o lecție despre bunătate, atât de necesară pentru cei aflați la nevoie.
2. Elmer si Mos Ros de David McKee. Elefantul Elmer este încântat ca un copil de venirea lui Mos Ros, la fel ca în fiecare an. El și toți elefanții. Dar Elmer le pregătește o surpriză în plus, pentru ca magia să nu se risipească prea devreme.
O nouă poveste fascinantă a cărui protagonist e Elmer, un elefant special și preocupat de fericirea celor din jurul său.
3.Ten Christmas Wishes de Claire Freedman. Se spune că dorințele puse înainte de Crăciun se împlinesc întotdeauna. Toate animalele își pun câte o dorință, în dimineața sărbătorii descoperind că adevărata bucurie e aceea de a fi împreună, în preajma bradului sub care așteaptă cadourile.

4. Mos Craciun, nu ma uita! de M. Scharff-Kniemeyer
În Valea Urșilor , toată lumea hibernează, cu excepția lui Berti. Îngrijorat că Moș Crăciun ar putea să uite de el sau să nu poată ajunge la el, se decide să-i dea un semn Moșului…
5. Tu esti Mos Craciun? de  M. Scharff-Kniemeyer
Ursuletul Berti este convins că poate fi Moș Crăciun. Se deghizează și apare la scorbura șoriceilor, îndemnându-i să-și spună dorințele. Însă mama lor iese în pragul ușii și îl informează că nimeni nu-și dorește nimic, deoarece micul ei Șori e bolnav. Singura dorință a tuturor e ca Șori să se facă bine, iar Berti se vede pus în fața unei mari încercări din cauza naivității lui…

6. Unde ești tu, Mos Craciun?  de M. Scharff-Kniemeyer
Ursuletul Berti nu l-a văzut niciodată pe Mos Craciun. Își întreabă mama, însă nici ea nu știe. Însă a auzit că are o barbă lungă și albă și o pelerină roșie. Nu îi ia mult timp lui Berti și se hotărăște să plece în căutarea Moșului, deși toți urșii hibernează.
7. Povești din padurea Craciunului – cuprinde 6 povești despre animalele care trăiesc în pădurea fermecată și care așteaptă cu nerăbdare Crăciunul pentru a fi împreună. Bursucița trece pe acolo și asistă la aventurile prin care vor trece animalele înainte de marea sărbătoare.

Cum cei mici au mereu prioritate, darurile lor trebuie căutate din timp, dibuite pe rafturi și adoptate apoi. Cei mari nu își fac cadouri așa din senin, mai ales când bucuria explozivă vine din partea copiilor. Cartile de colorat pentru adulti au devenit foarte apreciate în ultima vreme, o pauză binemeritată de la activitățile cotidiene. Veți redeveni copii, dornici să stea toată ziua în pijamale, în compania creioanelor colorate. În plus, aceste cărți eliberează stresul și anxietatea acumulate în timpul anului. Asa ca puneti si un set de carioci pe lista Mosului pentru Craciunul in culori si Culorile iernii.

 

Dragostea de carte incepe cu BebeLibrarie.ro! La noi gasiti carti alese! 🙂

Sursa imagine: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X