Omida mancacioasa

35.00 lei

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 300 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Omida mancacioasa

(The Very Hungry Caterpillar)

 

Este cea mai cunoscuta dintre cărţile lui Eric Carle. A fost tradusă în 30 de limbi şindută în peste 22 de milioane de exemplarein toata lumea.

O mică omidă iese din ou, foarte înfometată, şi porneşte la drum caute de mâncareLuni găseşte un măr, marţi mănâncă două pere, miercuri trei prune şi aşa mai departe, pâmbătănd deja o doare burtica de cât de mult a mâncat. Îşi revine ronţăindfrunză fragedă şi verde

Se retrage apoi foarte obosită în cocon şi doarme douăsăptămâni. Când se trezeşte şi iese din cocon se transformă într-un minunat fluture.Paginile cartonate, cu decupaje şi cu colţuri rotunjite transformă această carte într-o adevărată jucărie, atractivă şi rezistentă.

„Este una dintre cele mai de succes cărţi ilustrate publicate vreodată, un adevărat simbol al copilăriei.” (New York Times)

Omida mancacioasa, de Eric Carle - carte cu pagini cartonate si decupate

Povestea metamorfozei omizii într-un minunat fluture, dezarmantă în simplitatea ei, a fost apreciată de generaţii la rând de copii, părinţi şi educatori. Este iubită pentru mesajul de speranţă, pentru colajele cu minunate combinaţii de culori sau găurelele ce marchează drumul omizii şi stimulează degetele micuţilor cititori să o descopere, începând totodată şi călătoria în extraordinara lume a cărţilor.

„Acum 40 de ani, în timp ce experimentam făcând găurele cu un perforator în hârtie, mi-am imaginat un viermişor care roade pagina şi astfel s-a născut ideea cărţii Omida mancacioasa. Pentru mine, Omida mancacioasa este o poveste despre speranţă şi mă bucur foarte mult că este iubită în toată lumea. Sper ca această poveste să continue să încânte cititori de toate vârstele şi-mi doresc ca mesajul ei de speranţă să încurajeze cât mai mulţi copii să crească şi să se dezvolte în mod pozitiv.” Eric Carle, 2009

Omida mancacioasa - editie in romana si engleza

Eric Carle s-a născut în Syracuse, New York, în 1929, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat împreună cu părinţii în Germania, unde a crescut şi a studiat. A absolvit „Akademie der bildenden Kunste”, prestigioasa academie de artă din Stuttgart. Şi-a dorit mereu să se întoarcă în America, despre care păstrase frumoasele amintiri ale copilăriei.

În 1952, cu un portofoliu bogat de lucrări, dar aproape fără nici un ban, doar cu patruzeci de dolari în buzunar, Carle a revenit la New-York. Curând, a început să lucreze pentru New York Times ca ilustrator.

 

Arta lui Eric Carle este distinctă şi uşor de recunoscut. Ca tehnică, Eric Carle foloseşte colajul din hârtie pictată cu diverse modele şi texturi, pe care o decupează şi apoi combină fragmentele pentru a forma acele imagini de neuitat, în culori strălucitoare, care-l fac unic. Multe dintre aceste cărţi au şi o altă dimensiune – au pagini decupate, forme surprinzătoare, luminiţe care clipesc (în The Very Lonely Firefly), chiar şi cântecul unui greieraş (în The Very Quiet Cricket) şi toate adaugă o latură interactivă, de joc, transformând cărţile în „jucării de citit”. Copiilor le place să-l imite pe Eric Carle, pictând şi decupând. Și mulţi îi trimit desene şi colaje inspirate de ilustraţiile cărţilor sale. Autorul primeşte săptămânal sute de scrisori de la micii lui admiratori.

Secretul succesului lui Eric Carle provine din respectul şi înţelegerea sa intuitivă faţă de copii, care-l simt ca pe cineva care le împărtăşeşte cele mai profunde gânduri şi emoţii. Cărţile sale sunt inspirate în primul rând din natură, pe care o iubeşte precum cei mai mulţi dintre copii. Pe lângă ilustraţiile spectaculoase şi subiectele amuzante, cărţile lui Eric Carle oferă copiilor şansa să înveţe mereu lucruri noi despre lumea care-i înconjoară. Preocuparea lui Eric Carle pentru binele copiilor, pentru sentimentele şi curiozitatea lor, pentru creativitatea şi dezvoltarea lor intelectuală face din lectura cărţilor sale o experienţă mereu stimulantă şi atractivă.

„În cărţile mele încerc să construiesc o punte între casă şi grădiniţă. Pentru mine casa reprezintă sau ar trebui să reprezinte căldură, siguranţă, jucării, braţe protectoare. Grădiniţa este un mediu nou şi străin pentru un copil. Va fi oare şi un mediu primitor în care copilul va fi fericit? Copiii sunt înconjuraţi dintr-o dată de oameni noi, necunoscuţi, copii sau educatori. Vor fi ei oare prietenoşi? Cred că începerea grădiniţei reprezintă cea de-a doua traumă importantă a copilăriei, prima fiind, bineînţeles, naşterea. În ambele situaţii părăsim un loc care ne oferă căldură şi protecţie pentru a intra în necunoscut, care de cele mai multe ori provoacă teamă.

În cărţile mele încerc să combat această teamă şi s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Am convingerea că toţi copiii au o curiozitate instinctivă de a descoperi noul şi o tendinţă naturală către creativitate. Aş vrea să-i ajut să descopere că a învăţa lucruri noi este, în acelaşi timp, fascinant şi distractiv.”

Eric Carle a câştigat numeroase premii în calitate de autor de cărţi ilustrate pentru copii, printre care şi premiul I la categoria „Cărţi illustrate” în cadrul „International Children’s Book Fair” din Bologna, Italia (1970).

Toata colectia Eric Carle o gasiti aici.

Povestea citita de Eric Carle aici.

Informații suplimentare

Autori

Eric Carle

Editura

Cartea Copiilor

Povesti bilingve

Da

Tip carte

Carte cartonata, Coperta cartonata, Pagina cartonata

Varsta

, , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Omida mancacioasa”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *