Iepurasul de catifea sau cum prind viata jucariile

Iepurasul de catifea sau cum prind viata jucariile

39.00 lei

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Ce se întâmplă cu jucăriile pe care le-am iubitnd eram copii? Unde se duc, de cedispar în tăcerend nu mai avem nevoie de ele, lăsându-ne doar amintirile fericite alecopilăriei, bine ascunse în memorie, încât abia la maturitate le descoperim şi leînţelegem? PovesteaIepuraşul de catifea” ne spune jucăriile pot prindă viaţă şi devină adevărate. E doar o poveste, desigur, dar de ce nu îndrăznim credem în ea?Copiii o fac fără ezitare şi, dacă sufletele noastre de adulţi au nevoie de puţin curaj,putem ne ţinem băieţelul sau fetiţa de mâ în timp ce le citim această carte.

Oare ce înseamnă fii adevărat? întrebă Iepuraşul într-o dimineaţă, pend stăteauamândoi ascunşi într-un colţ mai liniştit, ştiind , în scurt timp, dădaca va veni facăordine în cameră. Înseamnă ai în tine ceva care face zgomot şi un arc cu cheiţă? Nulucrurile din care eşti alcătuit te fac fii adevărat, răspunse Căluţul de piele. Pur şisimplu, ţi se întâmplă la un moment dat. Când un copil te iubeşte mult, mult timp, şi nunumai pentru jucaţi împreună, ci pentru te iubeşte cu adevărat, atunci devii şi tuadevărat. Şi doare? întrebă Iepuraşul. Uneori, răspunse cu blândeţe Căluţul de piele, care era întotdeauna sincer. Dar, când devii adevărat, nu te superi dacă te doare puţin.”

Iepurasul de catifea - Zana jucariilor

Margery Williams (22 iulie 1881 – 4 septembrie 1944) este autoarea a numeroase cărţipentru copii şi adolescenţi, iar cea mai cunoscută, Iepuraşul de catifea sau Cum prindviaţă jucăriile (The Velveteen Rabbit or How Toys Become Real), a devenit una dintreacele poveşti clasice citite şi iubite de generaţii de părinţi şi copii.

Născută la Londra, Margery Williams a dobândit pasiunea pentru literatură de la tatăl ei, care credea o bună educaţie nu se poate face doar cu ceea ce oferă, în mod inevitabillimitat, şcoala, ci mai ales prin stimularea imaginaţiei şi creativităţii fiecărui copil, iarlectura o considera mijlocul ideal pentru acest lucru.

Scriind mairziu literatură pentru copii, Margery Williams îşi amintea adesea dedragostea şi atenţia părintelui său, de amestecul de sensibilitate şi umor cu care leînsoţea, pe ea şi sora ei mai mare, în descoperirea minunatelor întâmplări din fiecarenouă carte de poveşti. Ideea jucăriile au o viaţă a lor şi depind de dragostea pecare le-o poartă copiii a fost o parte din modul în care Margery Williams vedea lumea: „Scriind despre jucării, mi-am amintit de copilăria mea, şi neuitatul meu iepuraş Tubbysau căluţul de piele cu care mă jucam parcă au căpătat din nou viaţă.”

Succesul pe care l-a avut Iepuraşul de catifea, chiar de la prima publicare, în 1922, vine din faptul povestea ajunge deopotrivă la inima părinţilor şi a copiilor. Fiecare copilare o jucărie pe care o iubeşte din tot sufletul şi fiecare părinte vede în ataşamentulcopilului său faţă de un iepuraş sau ursuleţ, care devin adevăraţi membri ai familiei, oparte din propria copilărie.

„Pare simplu scrii o poveste pentru copii„, declara Margery Williams, „dar orice scriitorsincer poate spună puţine lucruri sunt mai anevoioase decât imaginezi opoveste care chiar fie iubită de copii.”

Agnes Keszeg - Iepurasul de catifea

Ágnes Keszeg este o tânără ilustratoare din Cluj care colaborează de mulţi ani cunumeroase edituri şi reviste din România şi Ungaria. A obţinut, în 2009, Marele Premiu alconcursului „Para de Aur” (Aranyvackor) din Budapesta. În afară de ilustraţia de carte, seocupă cu aceeaşi pasiune şi de designul vestimentar şi crearea de bijuterii.

Informații suplimentare

Autori

Margery Williams

Editura

Cartea Copiilor

Tip carte

Coperta cartonata, Pagina necartonata

Varsta

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Iepurasul de catifea sau cum prind viata jucariile”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *