Averea bunei educatii-Teodor Baconschi
Averea bunei educatii – Teodor Baconschi

Averea bunei educatii – Teodor Baconschi

35.00 lei

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Averea bunei educatii – Teodor Baconschi

Buna educaţie nu este nici o pradă, nici un premiu, ci un spor inteligent adus propriei umanităţi, într-o lume complicată şi nelipsită de riscuri.

Cartea aceasta se adresează celor binecuvântaţi cu copii, arătându-le pistele clasice ale unei bune educaţii. Veţi găsi în ea suficiente argumente şi sfaturi practice pentru a redeveni optimişti, dar şi realişti, adică foarte răbdători, căci buna educaţie nu e o marfă, ci un proces delicat de interacţiune pedagogică, pe fondul căruia noi înşine, ca părinţi, suferim o necesară evoluţie. Buna educaţie nu este nici o pradă, nici un premiu, ci un spor inteligent adus propriei umanităţi, într-o lume complicată şi nelipsită de riscuri. Odată obţinută, ea îi pregăteşte pe urmaşii noştri pentru o viaţă autentică, de care se vor putea bucura pe deplin, mai ales în momentele de cumpănă, când trebuie să aleagă o schimbare de parcurs.

Teodor Baconschi s-a născut la data de 14 februarie 1963 în Bucuresti, ca fiu al poetului A.E. Baconsky. După obținerea bacalaureatului la un liceu cu profil filologie-istorie la Bucuresti în 1981, a studiat la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti unde a obținut diploma de licență în anul 1985.

A publicat o serie de cărți de filozofie și eseistică creștină, sub semnătura de autor Teodor Baconsky (în grafia consacrată de tatăl său, poetul A.E. Baconsky. Din 2010 a revenit la grafia numelui așa cum apare în actul de identitate: Teodor Baconschi).

De asemenea, Teodor Baconschi a publicat și studii, articole, eseuri și recenzii în presa culturală românească (Sfera Politicii, Transilvania, 22, Dilema, Ziarul Financiar, Secolul 20, Cuvântul, Renașterea, Vatra etc). O parte din studii au apărut publicate în volume colective din Italia.

A fost titular al rubricii «Turn înclinat» din revista «Dilema Veche» și editorialist al ziarului “Cotidianul”. A scris prefețe, studii introductive la trei volume traduse din limba franceză. De asemenea, a colaborat la BBC și Europa Liberă.

.

Informații suplimentare

Autori

Teodor Baconschi

Editura

Univers

Tip carte

Coperta brosata

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Averea bunei educatii – Teodor Baconschi”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *