Activitati pe anotimpuri dupa metoda pedagogica Montessori

Activitati pe anotimpuri dupa metoda pedagogica Montessori

49.00 lei

Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250 lei

  • Comenzile plasate până în ora 12.00 pot fi expediate în aceeaşi zi
  • Livrare in 2 zile lucrătoare
Plată online sigură

Activitati pe anotimpuri dupa metoda pedagogica Montessori o carte de organizat timpul, activitatile cu copiii incepand de la 3 ani, in total 70 de lucruri numai bune de facut.

Activitati pe anotimpuri dupa metoda pedagogica Montessori. 70 de activitati de dezvoltare pentru copiii de la 3 ani

Pentru fiecare anotimp, aceasta carte ofera 70 de activitati pe care le puteti petrece impreuna cu copilul dumneavoastra fie acasa fie in aer liber, acestea fiind explicate pas cu pas si urmand metoda pedagogica a Mariei Montessori.

De la lanterne de Halloween la decoratiuni de Craciun, prin joaca de-a scrisul, crearea de retete culinare, conceperea unor rime si prin exercitii yoga, cartea reprezinta o calatorie ce dezvolta competente de baza precum indemanarea la scris si lectura, recunoasterea formelor si adaptarea la mediul inconjurator.

Fragment din carte:

„Cum sunt concepute fisele de activitate?
Fisele de activitate se sprijina pe oportunitatile senzoriale pe care un copil poate sa le intalneasca in timpul diferitelor anotimpuri.
Ele contin o prima parte compusa dintr-un titlu, o legatura pertinenta cu materialul Montessori — pentru a intelege mai bine puteti sa va raportati la lexicul de la sfarsitul cartii — fotografia lucrarii propuse, obiectivul cerut, materialele folosite, precum si principalele competente vizate, cu termenul „Puncte tari”. Ele contin de asemenea o a doua parte compusa din trei secvente distincte: prezentarea activitatii, care corespunde in general unei explorari concrete, derularea realizarii propriu-zise, cu descrierea diferitelor etape dar, si cu piste pentru aprofundarea cunostintelor in domeniul propus („Sa mergem mai departe…”).

Unde putem gasi sabloanele?
Cea mai mare parte a atelierelor propuse pot fi realizate pornind de la sabloane gasite cu usurinta pe internet (tastati subiectul cautarii insotit de cuvantul „desen” in partea cu „imagini”). Unele dintre ele necesita totusi un model special, pe care il veti gasi usor la finalul cartii.

Se pot realiza toate atelierele -impreuna cu copiii de la varsta de 3 ani?
Varsta nu este specificata, caci aptitudinile pot varia de la un copil la altul. Aceasta indicatie ar putea sa va opreasca, atunci cand un copil este pregatit, sau sa va nelinisteasca, daca el nu este inca pregatit. In orice caz, exista cel putin o parte realizabila pentru cei mai mici, incepand cu varsta de 3 ani. A lucra impreuna poate fi de asemenea ocazia de a invata despre colaborare, de a valoriza fiecare etapa in scopul unui proiect comun. In orele Montessori, copiii de la 3 la 6 ani sunt amestecati si intrajutorarea este privilegiata. Pentru cei mai mari (pornind de la 4 si 5 ani), nu ezitati sa selectati in interiorul anotimpului ateliere care corespund centrelor lor de interes si explorati din plin rubrica „Sa mergem mai departe…” „

Informații suplimentare

Editura

Didactica Publishing House

Varsta

,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Activitati pe anotimpuri dupa metoda pedagogica Montessori”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *