Bebe descoperă plăcerea lecturii

Când începem să-i citim copilului

Din prima zi în pătuț, dacă reușiți :D, sau de când este în burtică. Până la vârsta de 2 luni bebelușii nu disting culorile dar le place să audă vocea mamei sau al tatălui citindu-i povești. Pe la 6 luni, cu putin ajutor, bebelusul poate răsfoi o carte de dimensiune mică cu pagini cartonate si colțuri rotunjite. O va degusta la început, dar este o etapă normală. La 10 luni poate să răsfoiască singur o carte cu pagini cartonate sau cartonase pentru bebelusi. Cartea dezvoltă bebelușului motricitatea fină, coordonarea mână-ochi, dezvoltă vocabularul pasiv și o bună agilitate emoțională. Sistemul limbic se dezvoltă complet până la vârsta de 3 ani si este locul în care iau naștere emoțiile, practic se dezvoltă complet înaintea limbajului.

Să facem din lectură un moment plăcut

Lectura este o plăcere! Nu înțeleg de ce o privim încă ca pe o obligație. Cititul este un lucru firesc, normal, natural. Cartea face parte din viața noastră și este necesar să ne revizium relația pe care o avem față de ea. Cartea este ”alimentul” preferat al minții, pe lângă nuci și ciocolată. Să ne hrănim și creierul, nu doar stomacul :).

Cărți potrvite pentru copii până la 3 ani

Bebelușilor le place să învețe mereu ceva nou și descoperă prin intermediul cărților, lumea. Copiii mici îndrăgesc cărțile despre animale și habitate, despre plante, poveștile scurte și rimele. Cărțile le vorbesc bebelușilor despre emoții, despre super eroi și puteri magice. Copilăria este tărâmul poveștilor!

Cum să facem cititul un moment plăcut?

Cititul este un moment amuzant dacă ai în mână cartea potrivită. Plăcerea cititului se descoperă și se cultivă. Copilul căruia i s-a citit de mic, comunică mai ușor, are o voce și își exprimă cu ușurință opiniile și convingerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X