Activitati de stimulare pentru bebeluși

Activitati de stimulare pentru bebeluși

Aceste activitati de stimulare pentru bebeluși nu necesită pregătire sau materiale, veți putea crea aceste momente oricând.

Jocul este motorul dezvoltării pentru copii. Prin el învață să se cunoască, să înțeleagă mediul înconjurător și lumea din jurul lui. Cu cât vă veți juca mai mult cu cei mici, cu atât veți participa mai mult la dezvoltarea lui.

La acestă vârstă, dezvoltarea bebelușului este uimitoare. Descoperă lumea care îl înconjoară și devine treptat conștient de corpul său, prin intermediul căruia râde, plânge, ”vorbește”… Toate simțurile îi sunt îi sunt solicitate: auzul, văzul mirosul, pipăitul, gustul. Se familiarizează cu vocile părinților, cântecele, imită expresii ale feței, urmărește cu privirea un obiect, strânge cu putere o jucărie în mânuță. Este vârsta la care descoperă lumea cu ajutorul obiectelor și prin supt, pentru că duce totul la gură.

Jocurile pentru bebeluși de la 0 la 1 an, se bazează pe descoperirea unor asocieri simple: deschide, închide, cade, aruncă.

Jocuri cu degețele În primele luni de viață , mâinile bebelușului sunt închise în pumnișori pe care îi deschide dacă îi mângăiem dosul palmei. Pentru copiii mici jocurile cu degețele sunt mai mult decât o simplă distracție. Aceste jocuri contribuie la relația de tandrețe, participă la stimularea motricității bebelușului și mai târziu la exersarea limbajului. Agilitatea bebelușului se dezvoltă atunci cănd începe să întindă și să îndoaie degetele.

Domnul Deget Mare iese din ascunzătoare – joc cu degețele

Închide-ți pumnul cu degetul mare în interior. Apoi loviți usor cu arătătorul pumnul închis, în timp ce întrebați cu voce tare dacă domnul deget mare este acolo. Bineînțeles că se lasă rugat și iese din ascunzătoare la a doua strigare. Eventual puțeți să scuturați pumnul atunci când domul deget mare iese din ascunzătoare.

Domnul Cu-cu vine acasă de-a v-ati ascunselea

Ascundeti-vă fața în mâini și arătați-o din nou spunând: Cu-cu! Ascundeți-vă după o eșarfă colorată și faceți la fel. Ascundeți-vă în spatele unei perdele sau ieșiți din încăpere spunând: Cu-cu!

Acest joc îl ajută pe bebeluș să înțeleagă că oamenii vin, pleacă și se întorc din nou. Rolul jocului este acela de a-i crea un sentiment de securitate, care îi va permite să trăiască mai ușor despărțirile de mai târziu. O carte pe care o puteți folosi o gășiți aici.

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui. Este important să îi oferim spațiul și timpul necesar ca să se dezvolte iar jocul îl ajută să se cunoască și să se deschidă către ceilalți.

Mai multe idei de jocuri și activitati de stimulare pentru bebeluși descoperiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X