Emotie de Craciun

Emotie de Craciun

Emotie de Craciun

Emotie de Craciun este povestea unui pui de căprioară extrem de generos și atent la nevoile celor din jur. Deși este ajunul Crăciunului, animalele nu prea au chef de sărbătorit. Nu știu dacă vor avea suficientă mâncare pentru a trece iarna care i-a surprins pe toți, venind mult prea devreme.

Însă Clara, puiul de căprioară, nu e la fel de pesimistă ca ceilalți. Ea își dorește ca sărbătoarea din acest an să fie la fel ca anul trecut, plină de surprize și bucurie. Așa că își pune o dorință, privind cu speranță o stea de pe cer. Peste noapte, stratul de zăpadă se mărește, ceea ce nu corespunde deloc cu dorința Clarei. Dar în depărtare se aude un clinchet de clopoței. Mergând pe urma lor, Clara găsește mâncare din plin, suficientă pentru ca toate creaturile pădurii să supraviețuiască iernii și îndeajuns pentru o petrecere de Crăciun ca la carte.

Dorința Clarei prinde viață, iar atmosfera se încarcă de împlinire, bucurie și magia specifică sărbătorii Crăciunului. Toată lumea ajunge la aceeași concluzie – nu e nimic mai frumos decât să împarți cu ceilalți, căci dăruind vei dobândi mult mai mult.

Adevărata magie a Crăciunului înseamnă să dăruiești. Să dăruiești clipe, emoții, ceva ce lipsește din viața unor oameni mai puțin norocoși , să dăruiești timp din timpul tău atât de prețios. Și cred că timpul e cel mai greu de dăruit – indiferent că e Crăciun sau nu, atunci când facem un gest pentru cineva îi dăruim în primul rând din timpul nostru, timp fragmentat și împărțit pe bucăți.

Timpul e darul care ne lipsește de sub brad în fiecare an (de când devenim adulți în toată regula) și, totodată, cel mai prețios cadou pe care îl putem oferi oamenilor pe care îi iubim. În această carte nu e vorba despre timp, ci despre semnificația cuvântului a dărui. Însă acest exemplu simpatic, transferat în lumea animalelor, nu face decât să scoată în evidență ceea ce pierdem din vedere atunci când ne gândim la sărbători.

Totul a devenit o fugă neostoită după cadouri scumpe și, cel mai adesea, nefolositoare, o comercializare intensă a acestei sărbători, când de fapt avem nevoie de foarte puțin pentru a fi fericiți.
Crăciunul trebuie trăit cu sufletul și cu mintea deschise. Crăciunul nu e despre cadouri. Nu e despre cumpărături nenumărate, aglomerație sau nervi în trafic. Crăciunul e despre noi și cei dragi nouă. Despre familie. Despre timpul de calitate pe care îl petrecem împreună, în timp ce punem pauză la toate celelalte. Despre bucuria pură și nevinovată din ochii unui copil. Despre a fi acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X