Mesajul pasarilor catre inimile copiilor

Mesajul pasarilor catre inimile copiilor

Mesajul pasarilor catre inimile copiilor

În fiecare an de Crăciun, ne dorim diverse lucruri – o jucărie nouă, o carte, o casă mai mare, o mașină, călătorii etc. Majoritatea dorințelor noastre se îndreaptă către lucrurile materiale, palpabile, lucruri care ne vor face fericiți. Sau cel puțin așa credem. Există însă unii oameni pentru care dorințele de Crăciun se îndeplinesc mai greu – țările în care trăiesc sunt măcinate de războaie, de foamete sau de boală ; zi de zi se află la limita supraviețuirii, iar un simplu pahar cu apă le aduce zâmbetul pe buze.

Există nenumărați copii care se culcă flămânzi în fiecare seară sau sub amenințarea unor lupte care nu îi privesc. Pentru toate aceste lucruri, o simplă dorință de Crăciun nu poate rezolva prea mult. Așa cum spune și această minunată carte, singurul lucru de care avem nevoie pentru ca toate visele să ne devină realitate e pacea. Pacea universală.

Mesajul pasarilor catre inimile copiilor” începe cu o trimitere la nașterea micului Isus, a cărei venire a însemnat enorm pentru toată lumea, inclusiv pentru regnul animal, care i-a preluat mesajul dragostei și al bunăvoinței și l-a răspândit tuturor sufletelor de pe pământ. Dar ceva s-a schimbat între timp, iar păsările nu mai transmit acest mesaj an de an. Poate că oamenii au încetat să-l mai asculte. Poate că nu mai au nevoie de el, consideră că ar trebui să fie destinat altcuiva.

Însă păsările au o idee – acesta ar trebui transmis copiilor. Sufletele lor sunt pure, nu cunosc ura sau prejudecățile și se îndeamnă unul pe celălalt fără să stea pe gânduri. Ei sunt cei care trebuie să asculte mesajul pentru ca el să ajungă la toată lumea. Păsările au zburat în toate colțurile lumii, au început cu simple șoapte ce s-au transformat într-un cântec uimitor… Curând toți copiii lumii și-au dat mâinile, indiferent de culoarea acestora și s-au adunat sub cerul înstelat…

O carte cu un mesaj emoționant, care le transmite celor mici să fie atenți la ceea ce contează cu adevărat. Sigur, lumea în care trăim e una comercială, care ne repetă constant că există multe lucruri care ne-ar putea îmbunătăți viața și că avem nevoie de ele. Dar, dacă avem sănătate atât noi cât și cei dragi, dacă trăim într-o țară relativ sigură, o țară care nu e măcinată de conflicte sângeroase, cred că deja avem TOTUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X