7 povesti de Craciun, aparitii noi

7 povesti de Craciun, aparitii noi

Nu există cadouri perfecte, ci daruri care se transformă în zâmbete și recunoștință. Orice jucării și-ar dori cel mic, e întotdeauna loc și pentru o carte. Nu poți da greș cu o carte, mai ales că o poți savura alături de o ciocolată caldă, sfidând frigul de afară.

Se apropie poate cea mai frumoasă perioadă a anului. Vin zilele în care căutăm înfrigurați cadoul perfect, intuind bucuria pe care o va stârni în seara de Crăciun. Visăm la momentele în care vom sta cu totii în jurul bradului și vor asculta colinde. În așteptarea Moșului, cei mici țopăie de nerăbdare la ideea cadourilor mult dorite așezate sub brad.

Pentru cei mai mici iubitori de povești- 0-3 ani, sunt potrivite cărți cartonate integral pe care le poate răsfoi singur sau povesti scurte, cu ilustrații simple, din cărți cu pagina necartonată, ușor de descifrat, care să exprime adevărata semnificație a sărbătorii : bucuria de a dărui.

 • Lumea magică a lui Moș Crăciun este o scurtă povestire pentru copiii care trăiesc această sărbătoare prima dată și conține 6 puzzle-uri din 6 piese.
 • Vreau o imbratisare! O poveste adorabilă, concepută sub formă de joc. Copiii îl vor putea mângâia, îngriji şi alinta pe micuţul şi drăgălaşul pinguin.
 • Ninsoarea din vis. Cărțile lui Eric Carle sunt extrem de apreciate de copii și părinți deopotrivă. Sunt inspirate din natură și îi ajută pe cei mici să descopere lumea în care trăiesc. Ninsoarea din vis este povestea unui Crăciun fără zăpadă, care devine ideal prin exprimarea unei dorințe.
 • Omul de zapada magic. Iepuraşul a făcut un om de zăpadă atât de frumos, încât nu vrea să se mai despartă de el. – Este doar un om de zăpadă, spune Tati. Dar, atunci când Iepuraşul se rătăceşte în pădurea acoperită de ninsoare, dintre copaci se iveşte o lumină blândă. Din ea apare un prieten cu totul deosebit, care-l va duce într-o călătorie magică spre casă… O poveste emoţionantă despre puterea imaginaţiei.
 • Carti pentru copii 0-4 ani. Am pregătit un pachet promoțional, bun de pus în ghetuțe sau sub brad, cu ajutorul căruia veți face multe asocieri și jocuri de rol.

Pentru copiii puțin mai mari (3-7 ani) putem alege dintr-o multitudine de povești dedicate acestei sărbători. Povesti cu ursuleti, îngerași, oameni de zăpadă și alte animale care trăiesc bucuria de a fi împreună și a-l aștepta pe Mos Craciun. În funcție de preferințele fiecărui copil, aceste carti le vor explica semnificația sărbătorii, originile ei și gesturile pe care le putem face în aceste zile pentru cei mai puțin norocoși.

 • Andrei si luminitele de Craciun. O carte care îi va ține pe cei mici cu sufletul la gură. Copiii și părinții, deopotrivă, vor porni în căutarea lui Moș Crăciun, împreună cu personajele minunate.Este dimineața de Ajun. În vizuina de la marginea pădurii, iepurașul Andrei îl așteaptă nerăbdător pe Moș Crăciun. Deodată, afară se vede ceva strălucind. Să fie oare Moșul? Andrei vrea neapărat să afle despre ce este vorba și începe să alerge prin pădure. În scorbura stejarului se vede parcă o lumină. Sau doar i s-a părut?

  Se lasă seara, pădurea sclipește feeric, iar Andrei și prietenii lui petrec împreună seara perfectă de Crăciun.

  Speranța și curiozitatea din copilărie sunt lucruri care trebuie păstrate toată viața. Citindu-le această poveste, veți descoperi, alături de copii, că orice este posibil, atâta timp cât ai încredere. Lectură plăcută!

 • O floare in zapada. Luna şi Ursul sunt cei mai buni prieteni. Mereu nedespărţiţi. Atunci când o floare frumoasă răsare din zăpadă, Luna este de-a dreptul fericită! Dar, în scurtă vreme, floarea se ofileşte şi, odată cu ultima petală dispare şi zâmbetul fetiţei. Va reuşi oare Ursul să-i readucă zâmbetul pe buze?
 • Surprizele din Bradul de Craciun. La rădăcina bătrânului stejar, bursucii, veverițele, iepurașii, bufnițele și șoriceii fac ultimele pregătiri pentru Crăciun. În fiecare vizuină miroase a turtă dulce și se aud colinde. Spiridușul Lorin și prietenul lui, Fursec, vor ca anul acesta să pregătească o surpriză pentru locuitorii pădurii: un brad de Crăciun împodobit!Așa că din fiecare căsuță din stejar, ei iau în secret un lucru, cu care vor decora bradul din luminiș. Locuitorii pădurii nu au mai avut parte vreodată de o asemenea surpriză!

  Copiii vor asculta încântați povestea citită de părinți și vor fi cu siguranță captivați de personajele reprezentate în desene ingenioase. În paginile minuțios ilustrate(ca in seria Hoinari prin anotimpuri), copiii vor descoperi sau vor recunoaște atât obiecte specifice Crăciunului, cât și activități și obiceiuri de care se pot bucura doar o dată pe an. O carte care contribuie la dezvoltarea imaginației și atenției celor mici și în care se regăsesc toate subiectele îndrăgite de aceștia: animale drăgălașe, prietenie, jocuri.

 • Un Craciun Elefantastic. Expeditie la Polul Nord. Îngerul Crăciunului e cel care aduce cadouri – Luiza nu are nicio îndoială! Dar Anton clatină din cap: nici vorbă, Moş Crăciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasă cine le aduce. Cel mai important este să primească limonadă şi biscuiţi cu fulgi de ciocolată din belşug. Oricum, de Crăciun nu e bine să te cerţi, aşa că cei trei vor să descopere singuri cine are dreptate. Pornesc spre Polul Nord în containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum întâlnesc tot felul de făpturi ciudate. Suspansul creşte… Cine locuieşte la Polul Nord, Moş Crăciun sau Îngerul Crăciunului? Şi, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasă?
 • Ingerul zapezii – povestea a doi șoricei care găsesc un înger rătăcit în dimineața Crăciunului. Hotărâți să-l ajute, vor învăța o lecție despre bunătate, atât de necesară pentru cei aflați la nevoie
 • Mos Craciun, nu ma uita! de M. Scharff-Kniemeyer
  În Valea Urșilor , toată lumea hibernează, cu excepția lui Berti. Îngrijorat că Moș Crăciun ar putea să uite de el sau să nu poată ajunge la el, se decide să-i dea un semn Moșului…
 • Tu esti Mos Craciun? de  M. Scharff-Kniemeyer
  Ursuletul Berti este convins că poate fi Moș Crăciun. Se deghizează și apare la scorbura șoriceilor, îndemnându-i să-și spună dorințele. Însă mama lor iese în pragul ușii și îl informează că nimeni nu-și dorește nimic, deoarece micul ei Șori e bolnav. Singura dorință a tuturor e ca Șori să se facă bine, iar Berti se vede pus în fața unei mari încercări din cauza naivității lui…
 • Unde ești tu, Mos Craciun?  de M. Scharff-Kniemeyer
  Ursuletul Berti nu l-a văzut niciodată pe Mos Craciun. Își întreabă mama, însă nici ea nu știe. Însă a auzit că are o barbă lungă și albă și o pelerină roșie. Nu îi ia mult timp lui Berti și se hotărăște să plece în căutarea Moșului, deși toți urșii hibernează.
 • Povești din padurea Craciunului – cuprinde 6 povești despre animalele care trăiesc în pădurea fermecată și care așteaptă cu nerăbdare Crăciunul pentru a fi împreună. Bursucița trece pe acolo și asistă la aventurile prin care vor trece animalele înainte de marea sărbătoare.
 • Craciun fericit, Matei! A venit iarna, iar padurea e ninsa toata. Familia de iepurasi s-a pregatit pentru sezonul rece, iar camara e plina cu provizii pana la primavara. Iepurasul Matei observa insa ca in padure sunt si animale care nu au ce manca, asa ca hotaraste sa le ajute fara sa-si dea seama ca, astfel, familia sa poate sa ramana fara mancare. Dar iarna nu aduce doar zapada si vreme rece, ci si spiritul Craciunului, iar Matei si fratii sai afla ca adevaratul spirit al Craciunului sta in magia daruirii.Aventurile iepurasului Matei sunt povesti pline de farmec si umor, cu un important continut educativ.
  Ilustratiile in culori calde si bogate in delalii ale Evei Tharlet le stiti deja din ”Toti copiii au nevoie de dragoste”, ”Promisiunea ramane promisiune”, ”Au, dintii mei!”, ”Mami ma vei mai iubi daca?”, ”Am o surioara” si ”Unul pentru toti, toti pentru unul”.

Cum cei mici au mereu prioritate, darurile lor trebuie căutate din timp, dibuite pe rafturi și adoptate apoi. Cei mari nu își mai fac cadouri așa din senin, mai ales când bucuria explozivă vine din partea copiilor.

Lângă o jucărie e întotdeauna loc și pentru o carte!

 

Dragostea de carte incepe cu BebeLibrarie.ro! La noi gasiti carti alese! 🙂

Sursa imagine: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X