Baietelul cu aripa de fluture – o poveste aparte

Baietelul cu aripa de fluture – o poveste aparte

O poveste aparte, a treia carte pentru copii scrisa de Ioana Chicet-Macoveiciuc(Printesa Urbana) in care personajul principal este David, un copil special.

Asteptam cu nerabadare sa o citim! Pana atunci va las sa cititi cuvintele autoarei despre aceasta noua carte.

” E o poveste pe care am spus-o de multe ori unui copil minunat, unui pui luptător, o poveste pe care am inventat-o pentru că și eu și el aveam nevoie de vindecare. Și încă mai avem. O poveste pe care am rostit-o plângând în întuneric de sute de ori. Apoi am scris-o pe o foaie, acum doi ani. Lavinia Trifan, ilustratoarea noastră minune, mi-a dat curaj. Mi-a spus: Ioana, e o poveste atât de frumoasă! Hai s-o facem carte! Mulți pui luptători și părinții lor au nevoie de ea!

Și așa s-a născut aceasta carte: Băiețelul cu aripă de fluture.

 

Este povestea lui David, care s-a născut diferit: el are o aripă de fluture în loc de mână. Părinții lui încearcă să-l vindece, dar el e fericit așa cum e. Nu poate să aplaude sau să se cațere, dar poate să zboare uneori, poate să zâmbească atunci când alți copii râd de el, iar asta chiar e o super-putere!

Cartea asta e despre toți oamenii speciali. Iar oameni speciali suntem cu toții, într-un fel sau în mai multe feluri. Uite, de exemplu unii oameni sunt timizi. Alții râd prea tare. Unii se tem de păianjeni, iar alții au părul prea blond. Cu toții avem ciudățeniile noastre. Ce ne face la fel este că toți avem nevoie să fim iubiți nu în ciuda ciudățeniei noastre, ci fix pentru ea.

E greu pentru familia unui om special să trăiască liniștită, pentru că oamenii arată cu degetul, râd, judecă. Iar asta doare. Știu, pentru că am simțit-o pe pielea mea.

Speranța mea e că această carte va aduce o perspectivă nouă asupra celor diferiți, și copiilor, dar și părinților. E o poveste duioasă, optimistă, frumoasă, cu final fericit, cu mesaj și încredere.

Așa cum fac de fiecare dată, am cerut unui psihoterapeut care lucrează mult cu copii diferiți să citească textul, să vadă ilustrațiile și să-mi spună ce simte despre ele. Luiza Vasilescu și-a rupt din timpul ei pentru a analiza cartea și mi-a spus că am reușit o metaforă simplă și frumoasă a nevoii noastre de iubire, a încrederii în sine și a succesului.

Știți, când unul dintre noi e mult diferit, asta e o șansă extraordinară pentru toți de a crește, de a înțelege, de a descoperi iubirea în forma ei cea mai limpede.

 

Vă las cu câteva ilustrații din carte și vă rog să-mi spuneți cum vi se par tema, băiețelul, desenele.”

Cartea este disponibila pentru precomanda. Toate comenzile vor fi livrate incepand cu 14 aprilie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X